Завтра в Києві на мосту Патона відбудеться «Живий ланцюг Соборності»

21 Січня 2014 18:20
nashformat.ua

nashformat.ua

22 січня 2014 року на мосту Патона до Дня Соборності громадські активісти запрошують киян об’єднати два береги Дніпра “живим” ланцюгом.

Акція, яка відбуватиметься вже сьомий рік поспіль, бере за приклад перший “живий” ланцюг в Україні, який було утворено в січні 1990 року і котрий з’єднав Київ і Львів.

Крім того, 22 січня 1918 року було проголошено IV Універсал Центральної Ради, яким проголошувалася незалежністьУкраїнської Народної Республіки від Росії.

Організатори заходу закликають учасників приходити о 8.00 на міст Патона із державною символікою. Особливістю цьогорічної акції буде з’єднання 30-метрового українського прапора.

Організатором заходу є Братство козацького бойового звичаю “Спас”, а цьогорічними партнерами Автомайдан, Євромайдан, Демократичний Альянс, СКР, Креативний простір ЄвроМайдану та Інформаційна агенція культурних індустрій ПРО.

Нагадаємо, 22 січня – день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Джерело: tyzhden.ua