13-річний киянин виграв золото на міжнародному турнірі зі спортивного боулінгу

18 Лютого 2014 17:57
life.obozrevatel.com

life.obozrevatel.com

16 лютого в Голландії закінчився черговий етап молодіжного турніру зі спортивного боулінгу Euro Youth Trophy. Україну на змаганнях представляли п’ять спортсменів, і всі вони повернулися додому з медалями. Золото для команди здобув 13-річний киянин Олександр Нечипаев. Most Popular Prom Dresses
Разом з Сашком на турнір вирушили 13-річний Володимир Яковлєв, 12-річна Маша Кучеренко, 13-річний Кирило Гайдук і 15-річний Валентин Кучеренко.

Саша Нечипаев займається спортивним боулінгом з 2012 року. У нього вже є досвід гри на офіційних змаганнях і кілька медалей Молодіжного чемпіонату України. Наприклад, у січні Нечипаев виграв бронзу в молодшій групі української першості, до цього команда Саші стала бронзовим призером Шкільного чемпіонату Києва. А ось на міжнародні змагання школяр відправився вперше.

Всі п’ятеро українських хлопців вразили європейських гравців з самого початку свого виступу: Валик Кучеренко, який виграв золото у фіналі турніру рік тому, захопив лідерство в найсильнішій групі, обійшовши навіть повнолітніх гравців. Саша і Вова, опинившись групі 4, зайняли перше і друге місця в кваліфікації, кримчанин Кирило Гайдук очолив групу 3 серед юнаків, а Маша Кучеренко пройшла другої групи 4 серед дівчат до 18 років.

У фінальний день наймолодша учасниця української команди трохи поступилася старшим дівчатам і посіла третє місце. Володимир Яковлєв, теж вперше приїхав на міжнародні змагання, розділив друге місце з голландцем Матсом Кернером – в обох юнаків виявилося рівну кількість очок. Срібні медалі у фінальний день отримали також Кирило Гайдук і Валентин Кучеренко. Саша Нечипаев не поступився європейським суперникам жодної кеглі і впевнено піднявся на першу сходинку п’єдесталу.

У Києві переможця і призерів чекають учасники Шкільного чемпіонату – і Нечипаев, і Яковлєв, і Маша Кучеренко борються за звання чемпіонів серед столичних шкіл. Хлопці грають за команди своїх шкіл і лідирують у своїх вікових групах в масштабах Києва.

Наступний етап європейського чемпіонату пройде на початку березня в Данії, а фінал та визначення кращих гравців серед дітей і підлітків – наприкінці травня у Франції.

Нагадаємо, українські боулери вже не вперше отримують нагороди на міжнародних змаганнях. У серпні 2013 року на Всесвітніх іграх у Колумбії українка Дарина Ковальова виграла золото і стала першим Заслуженим майстром спорту України зі спортивного боулінгу.Long Prom Dresses

Джерело: eveningkiev.com