До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у Деснянському районі проведуть благоустрій вулиці Шевченка у с. Троєщина

14 Лютого 2014 17:31
otb.com.ua

otb.com.ua

Голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяв участь у черговому засіданні Організаційного комітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Як зазначив в ході засідання Станіслав Прокопенко, підготовка до знаменної дати у Деснянському районі триває впродовж кількох останніх років.

Так районними закладами освіти та культури протягом 2011–2013 років проводився комплекс заходів мистецького та культурно-освітнього спрямування. Зокрема, загальноосвітніми навчальними закладами було проведено 75 заходів районного значення, закладами культури – 24.

Разом з тим, з листопада 2013 року по січень 2014 року в районі були проведені І та ІІ етапи Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом “Об’єднаймося ж, брати мої”, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. У них взяли участь вихованці початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та центрів естетичного виховання. За результатами міського етапу конкурсу ІІІ місце у номінації “Декоративно-ужиткове мистецво” посіла вихованка Центру естетичного виховання “Гармонія” Поліна Просалова (13 років), заохочувальне місце у номінації “Образотворче мистецво” посіла також вихованка Центру естетичного виховання “Гармонія” Вікторія Березань (13 років).

– Протягом 2014 року загальноосвітніми навчальними закладами Деснянського району заплановане проведення 1390 заходів, з них 29 – районного значення, закладами культури – 55 заходів, з них – 5 районного значення. Також триває підготовка до відкриття у приміщенні Деснянської райдержадміністрації виставки 178 репродукцій картин Тараса Григоровича Шевченка. Почесним гостем відкриття виставки стане внучата пра-пра-внучка Тараса Шевченка Людмила Олександрівна Красицька, яка проживає у Деснянському районі і є президентом Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду Тараса Шевченка. Крім того, заплановано провести роботи з благоустрою, в тому числі асфальтування вулиці Шевченка у селищі Троєщина. Переконаний, що святкування 200-річного ювілею Тараса Шевченка – це справа кожного з нас, тому маємо докласти максимум зусиль для належного відзначення цієї знаменної дати, – сказав Станіслав Прокопенко.

Джерело: eveningkiev.com