До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у столиці причепурять пов’язані з ім’ям Кобзаря місця та об’єкти

13 Лютого 2014 12:07
www.ilnan.gov.ua

www.ilnan.gov.ua

У столиці відбулося чергове засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Аби святкування ювілею славетного поета у столиці України відбулося достойно й без прикрих несподіванок, заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж обговорив з усіма членами оргкомітету нагальні проблеми та пропозиції, передусім щодо проведення робіт із благоустрою місць і об’єктів, пов’язаних з ім’ям Кобзаря.

«Благоустрій місць і об’єктів, пов’язаних з ім’ям Тараса Шевченка, наразі викликає занепокоєння. Тому хотілося б почути голів райдержадміністрацій про плани щодо ремонтних робіт. Переконаний, що більшість запланованих ремонтних робіт ми повинні завершити до 1 березня. Крім того, приведення до ладу масштабних об’єктів триватиме й протягом року», – наголосив Віктор Корж.

Зокрема, йдеться про вулицю Тараса Шевченка в мікрорайоні Бортничі (Дарницький район), вулицю Тараса Шевченка на масиві малоповерхової забудови с. Троєщина (Деснянський район), площу Тараса Шевченка (Оболонський район), вихід зі станції метро «Тараса Шевченка», будинок Т. Шевченка на Пріорці (Подільський район), вулицю Тараса Шевченка в мікрорайоні Жуляни (Солом’янський район).

Окрему увагу учасники зібрання приділили обговоренню стану парку імені Т. Шевченка, огорожі ботанічного саду ім. О. Фоміна Київського національного університету імені Тараса Шевченка, бульвару Т. Шевченка, реконструкції Національного музею Тараса Шевченка, а також ремонтним роботам у Літературно-меморіальному музеї Т. Шевченка.

Віктор Корж також зауважив, що на виконання Указу Президента України про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в столиці відбудеться низка культурно-мистецьких заходів.

Так, вже розпочалися Шевченківські читання, мовно-літературні конкурси, виставки дитячих творчих робіт. Протягом року в районах Києва відбудуться відбіркові тури, після яких найкращі творчі колективи та окремі виконавці покажуть своє мистецтво на головній сцені України. У березні 7 муніципальних театрів презентують 9 прем’єр, а районні театри – 5 за творами Т. Шевченка або про Кобзаря. У свою чергу дитячі кінотеатри міста запросять учнів шкіл і гімназій до перегляду фільмів «Тарас Шевченко» та «Назар Стодоля».

Заключним акордом шевченкіани стане творчий звіт майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва Києва, який відбудеться в Національному палаці мистецтв «Україна» та буде присвячений 200-річчю від дня народження Т. Шевченка.

«Відзначення 200-річного ювілею Великого Кобзаря – це свято кожного українця, яке покликане об’єднати народ нашої держави. Вірю, що вшанування імені Тараса Шевченка не обмежиться заходами до ювілейної дати – 9 березня. Тому закликаю усіх активізуватися, бути відповідальними і докласти максимум зусиль для виконання поставлених завдань», – зазначив Віктор Корж.

Джерело: eveningkiev.com