До кінця наступного пленарного тижня, члени Нацради будуть звільнені з посад – Томенко

27 Лютого 2014 14:07

NR

“3 члени Нацради на чолі з її Головою В. Манжосовим вже написали заяви про звільнення”, поінформував Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

«Якщо решта 5 членів таких заяв не напишуть, то, відповідно до чинного законодавства, Верховна Рада та в.о. Президента можуть не прийняти річний звіт Нацради, що автоматично означатиме відставку всього складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення», – зазначив Микола Томенко.

Стосовно нового складу Нацради, то Голова Комітету вважає, що четвірку кандидатів від Верховної Ради Комітет внесе виключно після обговорення з громадськістю та медіаспільнотою.

Микола Томенко попросив не вносити кандидатури народних депутатів, чиновників чи представників великих медіахолдингів, оскільки, на його переконання, вони не мають жодних шансів бути підтримані.

Також Голова Комітету попросив членів Національної ради, які «прославились», м’яко кажучи, неадекватними рішеннями в інтересах найбільших медіахолдингів, не витрачати кошти на «стимулювання» міністрів чи високопосадовців вже нової влади. «Адже наш підхід чіткий: всі ті люди, які працювали в Нацраді нинішнього та як мінімум попереднього скликань і були причетними до монополізації телевізійного ринку олігархічними кланами, не мають права знову балотуватись до Нацради», – зазначив Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ