Експерти радять, як правильно одягатися на мороз

2 Лютого 2014 09:03
ser-vek.ru

ser-vek.ru

Щоб морозна зима не позначилась на здоров’ї, експерти радять правильно одягатися. Особливо це стосується тих, чия робота пов’язана з тривалим перебуванням на вулиці.

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ.

“Одягатися потрібно багатошарово. Придбайте термобілизну. Якщо ви плануєте перебувати на вулиці в мороз 1-2 години, замість термобілизни можна використовувати якісний бавовняний або шерстяний трикотаж. Він вбирає вологу, що виділяється шкірою, на відміну від синтетичної білизни. Але якщо ви перебуваєте на вулиці довше, бавовна і шерсть вже не зможуть впоратися з вологою, і одяг стане сирим. Тому надягайте термобілизну”, – зазначається в повідомленні.

Для другого шару краще обрати одяг із флиса. Ця тканина чудово зберігає тепло. Третім шаром має стати куртка або пальто, що не продувається. Пуховики захищають від морозного вітру краще, ніж витончені дублянки.

Одяг і взуття не повинні дуже щільно прилягати до тіла: це порушує кровообіг і прискорює замерзання. Між шарами має бути невеликий повітряний прошарок. Взуття хороше те, в якому можна вільно ворушити пальцями.

Рукавички краще обирати не шкіряні, а флисові або вовняні. Потрібно носити шарф, яким можна прикрити обличчя.

Перебуваючи на вулиці в мороз, необхідно рухатися, радять експерти. Енергійної ходьби вистачить, щоб зігрітися. Для зігрівання можна використовувати вправи: по черзі напружувати і розслабляти литкові м’язи, м’язи живота, плечового поясу. Це підсилює кровообіг і сприяє виробленню тепла.

Джерело: ukrinform.ua