Фахівці провели інвентаризацію зоопарку в Межигір’ї

26 Лютого 2014 13:43
 ogo.ua

ogo.ua

Зоопарк в резиденції колишнього президента Віктора Януковича має хорошу інфраструктуру і технічну базу, кваліфікований персонал з кінологів і ветеринарів.
Стан більшості звірів і птахів задовільний, тварини нагодовані, і запасу кормів вистачить приблизно на тиждень. Про це повідомляє прес-служба Київського зоопарку, співробітники якого провели огляд тварин в Межигір’ї.
Встановлено, що в Межигір’ї знаходяться такі тварини: 3 білих страуса нанду, 9 африканських страусів, 2 страуса ему, 14 видів фазанів, пара курячих гусей, пара дрохв, 3 журавля беладони, цесарки, декоративні кури; копитні тварини – 2 метиса дикої свині, 4 оленя плямистих, 5 муфлонів європейських, 4 лані європейських, 2 барана гривастих, 2 оленя благородних, 3 антилопи канни; домашні тварини – 3 дійні корови, кози зааненской породи, вівці, домашні свині, вівці породи романської. Також на території резиденції знаходиться розплідник породистих собак.
Враховуючи хороші умови (є навіть лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи), фахівці Київського зоопарку просять зберегти зоопарк в Межигір’ї, визначивши умови підпорядкування і умови фінансування в стислі терміни. Єдине зауваження ветеринарів – потрібно поліпшити умови утримання копитних тварин і страусів.
Нагадаємо, Київський зоопарк взяв шефство над зоопарком в Межигір’ї. Раніше передбачалося, що тварин перевезуть в київський звіринець.

Джерело: eveningkiev.com