Хто не виконує постанову парламенту про засудження насильства, порушує Конституцію – Томенко

21 Лютого 2014 14:05

Tom

Микола Томенко вимагає від Голови СБУ та Генерального прокурора виконувати Постанову Верховної Ради «Про засудження застосування насильства, що призвело до загибелі мирних громадян України», що набрав чинності з моменту її прийняття.

Про це народний депутат заявив, виступаючи сьогодні у Верховній Раді.

Микола Томенко наголосив, що керівництво СБУ та ГПУ мусить попередити ініціаторів сьогоднішнього позачергового засідання парламенту Криму про відповідальність за дії, які містять загрозу територіальній цілісності Української держави. А також – попередити Голову Харківської ОДА М. Добкіна як ініціатора так званого «з’їзду сепаратистів» (як відомо, за ініціативою Всеукраїнського громадського союзу «Український фронт» в Харкові 22 лютого має відбутися з’їзд депутатів усіх рівнів південно-східних областей країни, міста Севастополя та АР Крим), оскільки п. 8 вже чинної Постанови ВР говорить, що «Службі безпеки України та Генеральній прокуратурі України доручено негайно розслідувати усі факти закликів і діяльності осіб та формувань, які містять загрози територіальній цілісності Української держави».

«Отож, необхідно превентивно поінформувати їх про те, що вони продовжують порушувати Конституцію, закони України та відповідну Постанову ВР, що ухвалена, підписана і вже набула чинності», – зазначив М. Томенко.

Джерело: Рідний Київ