Коаліція опозиційних фракцій з Партією регіонів не можлива, і вона навіть не повинна обговорюватись – Томенко

23 Лютого 2014 21:25

tomenko3

Коментуючи створення коаліції у Верховній Раді, народний депутат Микола Томенко висловив свою стурбованість розмовами про створення коаліції недавно опозиційних фракцій з фракцією Партії регіонів.

«Я переконаний, що це – неможливо в принципі, бо коаліція повинна створюватись не лише для прийняття кадрових рішень, а для реалізації стратегії будівництва нової європейської України та проведення реформ. Тому не можуть бути в одній коаліції, умовно кажучи, Томенко і Колесніченко, чи інші представники «фан-клубу Путіна» і всі ті, хто вимагали розганяти та розстрілювати учасників Майдану», – вважає народний депутат.

Тому, на його думку, виходячи з рішення Конституційного Суду, яке вже тлумачило ситуацію зі створенням коаліційної більшості, яку зараз необхідно створити у відповідності до відновленої Конституції, парламентська більшість повинна бути сформована трьома фракціями – «Батьківщиною», «УДАРом» та «Свободою» – та однією чи двома новоутвореними депутатськими групами з числа позафракційних, які будуть працювати в інтересах якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію з ЄС, стоятимуть на засадах принципів демократії та необхідності проведення реформ.

«Лише така коаліція має шанс на існування. Тому я переконаний, що коаліція з Партією регіонів не можлива, і вона навіть не повинна обговорюватися зараз в парламенті», – зазначив Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ