Київська “Петрівка” та одеський “7-й кілометр” – серед світових лідерів у порушенні авторських прав

13 Лютого 2014 15:34
watcher.com.ua

watcher.com.ua

Торгове представництво США опублікувало новий звіт з переліком найбільших порушників авторського права у світі, у який потрапили київський книжковий ринок на Петрівці та одеський “7-й кілометр”, повідомляє УНН з посиланням на документ, оприлюднений на офіційному сайті USTR.

Як зазначається у документі, столичний книжковий ринок у 2012 році мав 300 торгівельних місць, які реалізовували “піратські і контрафактні товари, включаючи музику, фільми, ігри, програмне забезпечення, одяг і взуття”.

“У 2013 році з’ясувалося, що загальне число стендів, що продають контрафактну продукцію, зменшилися, але популярність тих, які залишилися та продовжують свою діяльність, заслуговує додаткової уваги з боку відповідних органів влади”, – йдеться у документі.

Щодо одеського “7-го кілометру” повідомляється, що він “розглядається як один з найбільших ринків у Європі”, а на ньому представлені “всі види контрафактної та піратської продукції”, “від взуття і одягу до музики і фільмів”.

Зазначимо, що також до переліку потрапили український сайт Ex.ua, російська соціальна мережа “ВКонтакте” та розміщений в Україні сайт Extratorrent.cc.

Додамо, нещодавно Кабінет міністрів України розробив проект постанови, який визначає порядок блокування доступу абонентів мережі Інтернет до інформаційних ресурсів, які містять “екстремістські матеріали”.

Нагадаємо, раніше YouTube заблокував канал міністерства внутрішніх справ України через скарги про нібито порушення авторських прав. Заступник прес-секретаря МВС Іван Бабаєв тоді повідомив, що відомство нічого не порушувало і пише апеляцію. Пізніше YouTube розблокував канал МВС України.

Джерело: unn.com.ua