Київські муніципальні театри активно готуються до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

11 Лютого 2014 19:00
www.day.kiev.ua

www.day.kiev.ua

У Департаменті культури інформують, що до відзначення ювілею Великого Кобзаря у рамках виконання Указу Президента України про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка активно готуються у київських театрах.

Так, у Київському національному академічному театрі оперети 7 лютого 2014 року відбувся благодійний літературно-музичний проект «Шевченко Live. 200 років живого спілкування». Проект реалізовано спільно з Університетом банківської справи Національного банку України.

Київський академічний театр юного глядача на Липках готує виставу за твором Тараса Шевченка «Сон». Прем’єра відбудеться у березні 2014 року.

Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня» вже має у творчому доробку музично-літературні композиції за творами Тараса Шевченка: «Любітеся, брати мої», «І свого не цурайтесь і чужого навчайтесь» та запрошує глядачів на концертно-мистецьку програму «Об’єднаємось ж, брати мої…». Наразі театр готує театралізовану виставу «Гайдамаки» за поемою Т.Шевченка.

Київський академічний Молодий театр підготував дві вистави, які будуть показані на камерній сцені: «Вечір поезії», у якому звучатимуть твори молодого Шевченка, та твори молодих сучасних українських поетів, прем’єра відбудеться 27 лютого 2014 року. Крім того, 7 та 20 березня 2014 року буде показано виставу-прем’єру «Рядовий Шевченко!».

Також 4 березня на сцені Мистецько-концертного центру імені І.С. Козловського театр оперети презентує Музично-літературний проект за участю народного артиста України Олександра Кравченка «І на оновленій землі…».

Український малий драматичний театр готує виставу за твором Т.Шевченка «Мати-наймичка», за п’єсою Івана Тогобочного. Прем’єру заплановано на 4 березня 2014 року на камерній сцені Київського академічного Молодого театру.

4 та 5 березня у Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра відбудуться поетично-документальна вистава Сергія Гальченка «Окрилені любов’ю» за творами Т.Шевченка, листами і спогадами його сучасників та сценічна читка-імпровізація п’єси Віталія Жежери «Троє наших серед музунгу».

Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва у день народження Великого Кобзаря 9 березня 2014 року презентує музично-драматичну виставу «Шевченкові дороги». У виставі використано твори (поезії та листи) Т.Шевченка, спогади сучасників про нього, музичні твори М.Лисенка, Я.Степового, Б.Лятошинського та інших українських, російських та зарубіжних композиторів.

Джерело: eveningkiev.com