Майдан у вогні

18 Лютого 2014 22:42
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

На Європейській площі Києва, де відбувається спроба зачистки Майдану, зосереджено кілька автобусів з бійцями спецпризначення з автоматами. Форма бійців не має розпізнавальних знаків, про це повідомляє УНІАН.

Щонайменше близько десяти осіб з автоматами у спеціальному камуфляжі, що нагадує екіпірування бійців “Альфи” вийшли з одного з автобусів.  Вони “очікують команди і не вчиняють ніяких дій”.

Тим часом, у лікарню швидкої допомоги БСП по вулиці Братиславська 3, прибуває велика кількість з пораненими мітингувальниками.

На місці присутні більше сотні активістів. Крім того, біля входу чергують медволонтери з Майдану. Вони записують відомості щодо поранених на випадок затримання, щоб знати, що з ними сталося.

Близько ста активістів на вході зі своїми машинами розвозять по домівках тих, кому вже надали першу допомогу, щоб їх не затримала міліція. За словами активістів, на другому поверсі БСП присутня група міліціонерів у складі близько 15 осіб. Активісти підозрюють, що вони відслідковують всіх прибулих поранених активістів для того, щоб згодом провести їх затримання.

Волонтери просять людей, у яких є свої машини не залишатися байдужими і допомагати розвозити по домівках постраждалих, яким вже надали допомогу і в них нема прямої необхідності залишатися в лікарні.

Нагадаємо, київські провайдери відключили 5-й канал у всіх містах України.