Майже 14 тис. осіб на Київщині захворіли на грип

11 Лютого 2014 16:31
molbuk.ua

molbuk.ua

За 6 тиждень поточного року у Київській області на грип та ГРВІ захворіли майже 14 тис. осіб. Про це УНН повідомили у прес-службі Київської ОДА.

“За минулий 6-й тиждень на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіло 13980 осіб, із них 8568 дітей (61,3%). У порівнянні з минулим тижнем кількість населення та дітей, що захворіли на грип та ГРВІ, збільшилась на 11,6% та 10,9% відповідно”, – зазначили у повідомленні.

Загальний рівень захворюваності становив 80,6 на 10 тисяч населення, летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ не зареєстровано.

З початку епідсезону щеплено проти грипу 3 тис. 761 особа, що становить 24,5% від запланованого обсягу (15 тис. 347 осіб).

Нагадаємо, щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

У цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело: unn.com.ua