Микола Томенко пропонує для розслідування справ про побиття журналістів створити слідчу групу за участі міжнародних експертів

7 Лютого 2014 16:46

tomenko6Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко зустрівся сьогодні з Комісаром Ради Європи з прав людини Нілсом Муйжніексом.

Говорячи про ситуацію з перешкоджанням діяльності журналістів та їхнім побиттям під час висвітлення подій на Євромайданах в Україні, Микола Томенко зазначив, що парламентський Комітет з питань свободи слова контролює ситуацію, проте його вплив завершується на відслідковуванні процесу відкриття кримінальних справ та, власне, на фактах відкриття цих справ.

«Далі, через відсутність розуміння з боку керівництва МВС та їхніх спецпідрозділів (зокрема, «Беркуту»), ми не можемо отримати допомоги в тому, щоб ідентифікувати спецпризначенців, які перешкоджали діяльності журналістів або свідомо наносили їм тілесні ушкодження», – зазначив Микола Томенко.

З огляду на це, Голова Комітету звернувся до Комісара Ради Європи з прав людини з пропозицією створити слідчу групу за участі міжнародних експертів для того, щоб довести до кінця справи з побиттям та перешкоджанням діяльності українських журналістів.