На базі державних медіа потрібно вже сьогодні створювати суспільне мовлення – Томенко

25 Лютого 2014 11:54

tomenko3

Поки формується новий Уряд та визначається система влади, не можна втрачати час у процесі реформування ЗМІ та створення на базі державних медіа суспільного мовлення, вважає народний депутат Микола Томенко.

Він зауважив, що Перший національний канал та Національна радіокомпанія, як державні мовники в частині інформаційно-політичного мовлення, знаходячись під пресом, м’яко кажучи, не інформували людей про ситуацію в Україні, особливо, під час акцій протесту.

«Тому ситуацію треба змінювати вже зараз. Поки ми ухвалимо відповідні законопроекти, а новий Кабінет Міністрів змінить статути, проведе юридичні приготування до роздержавлення і створення суспільного телебачення і радіо, я звертаюсь до нинішніх керівників Першого національного каналу і Національної радіокомпанії, а також до програмної ради «Громадського телебачення» і «Громадського радіо» з пропозицією вже ближчим часом, скажімо, з понеділка, 3 березня, дати можливість виходити інформаційним та політичним програмам «Громадського телебачення» на Першому національному, а «Громадського радіо» – на хвилях Національної радіокомпанії», – зазначив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації.

«Мова може йти про дві-три години мовлення, щоб еволюційно рухатися в бік реалізації проекту суспільного мовлення в Україні», – зазначив Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ