На бульварі Шевченка з’явиться пам’ятник столичному меценатові

3 Лютого 2014 10:40

 

transkarpatia.net

transkarpatia.net

Більше місяця було відкрито онлайн-голосування за новий пам’ятник на бульварі Шевченка. 31 січня столичні чиновники підбили підсумки. Всього проголосувало більше 7000 чоловік.

– Був момент, коли за одну ніч Ленін набрав більше тисячі голосів. Наші програмісти виявили майже 1400 голосів з однієї IP адреси. Ми їх знімати не стали. У тих 39%, що в підсумку за Леніна – половина отримані нечесним шляхом. Але ми просто показали, що на будь-яку несправедливість наші городяни завжди дадуть відповідь потрійною активністю, – написав на своїй сторінці в “Фейсбуці” заступник голови міськадміністрації Руслан Крамаренко.

В результаті 3140 голосів кияни віддали за відомих столичних меценатів Миколу Терещенка і Лазаря Бродського. Ще 2825 – за Володимира Ілліча. Рівно 500 людей вважають, що на бульварі Шевченка повинен стояти Іван Фундуклей, 362 – за новий фонтан, а 202 – за пам’ятник Івану Нечую-Левицькому. І менше всього голосів кияни віддали за клумбу – всього 102 кліка.

За словами Крамаренка, з цими результатами чиновники звернуться до лідерів думок і київських скульпторів, щоб разом вирішити, яким буде пам’ятник.

Нагадаємо, що пам’ятник Леніну в Києві знесли 8 грудня. Активісти закинули петлю постаменту на шию, і з допомогою машини повалили гіганта. Після цього пам’ятник розбили на шматки – на пам’ять.

Джерело: eveningkiev.com