На Оболоні відкрилась виставка вишиванок з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

27 Лютого 2014 19:16
pnpu.edu.ua

pnpu.edu.ua

Виставка вишиванок “Любіть Україну”. Під такою назвою в приміщенні публічної бібліотеки імені Самеда Вургуна (вул. Мате Залки, 3) відкрилася виставка вишиванок з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. На виставці представлені прекрасні витвори наших читачів-рукодільниць, ветеранів 2-го мікрорайону Оболонського району м.Києва. В експозиції можна побачити майстерно вишиті портрети Великого Кобзаря, рушники з українськими орнаментами, ікони та інші яскраві роботи чудових митців – Л. Туманової, О. Ведмідської, Л. Федоренко, О. Короїда та інших.

Слід зазначити, що вишиванка займала в Україні особливе місце серед інших видів народного-ужиткового мистецтва. Це цілий світ краси й фантазії, поетичного осмислення навколишньої природи, схвильована розповідь про думки й почуття людини, світ натхненних образів, що сягають давньої міфології, звичаїв і уявлень наших предків.

Секрет молодості цього мистецтва – в єдності людини з природою, умінні передавати та примножувати красу, дарувати людям радість зустрічі з прекрасним.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку вишиванок.

Джерело: eveningkiev.com