НБУ вжив заходів до восьми банків через валютні спекуляції

28 Лютого 2014 12:25
visnyk.zp.ua

visnyk.zp.ua

Голова НБУ Степан Кубів повідомив, що Національний банк України вжив заходів до восьми банків, у яких були помічені у валютних спекуляціях. Про це він повідомив на прес-конференції, передає кореспондент УНН.
Він повідомив, що в 10 банків направлені комісії для перевірки, а в 16 банках виявлені порушення нормативів НБУ.
“Спекуляції, порушення нормативних актів НБУ будуть припинятися. Я хочу попередити банки, які співпрацюють зі спекулянтами, конвертаційними центрами – це буде припинено негайно”, – сказав він.
Степан Кубів назвав ситуацію на валютному ринку контрольованою.
Зауважимо, напередодні Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до НБУ з проханням взяти під контроль сумнівні валюто-обмінні операції. “Звертаюсь до НБУ, в першу чергу взяти під контроль ті валюто-обмінні операції, які є сумнівного характеру”, – зазначив Прем’єр.
Він зауважив, що уряд буде допомагати в цьому НБУ.
“Ми будемо завтра мати засідання Кабміну. Звернемось до держфінмоніторингу здійснити всі заходи щодо контролю за витоком коштів з України”, – сказав А.Яценюк.
Як повідомляв УНН, котирування гривні на міжбанківському валютному ринку вчора становили 11,4000-11,8000 грн/$1. Таким чином, ціни на долар на міжбанку оновили історичний максимум.
Нагадаємо, раніше, на початку лютого, Національний банк України заявив про намір коригувати офіційний курс валют в залежності від ситуації на валютному ринку.

 

Джерело: unn.com.ua