Олімпійців усього світу закликають бойкотувати закриття Олімпіади в знак солідарності з українцями

23 Лютого 2014 13:03
sport.bigmir.net

sport.bigmir.net

Люди з усього світу закликали національні олімпійські збірні бойкотувати церемонію закриття Олімпійських ігор у Сочі в знак солідарності з українським народом.

На платформі громадських петиційavaaz.org почався збір підписів під зверненням до національних олімпійських збірним країн світу із закликом бойкоту церемонії закриття Олімпіади в Сочі.

“Ми люди, які підписалися нижче, просимо олімпійські збірні наших країн проявити солідарність з українцями, які борються за свою країну і українськими спортсменами, які відмовилися виступати на Олімпіаді, і відмовитися брати участь у церемонії закриття Олімпійських ігор у Сочі, яка відбудеться 23 лютого.

П’єр де Кубертен проголосив, що спорт є миром, але миру немає на цих Іграх. Мало того, що ці Ігри проходять на місці знищення черкеської нації, вони також проходять у той час, коли проливається кров у сусідній країні. І все це відбувається зі схвалення і допомоги країни-господарки Олімпіади, з її машиною пропаганди, яка називає чорне білим.

Тому олімпійські команди з різних країн світу не мають права брати участь в цьому святі брехні й цинізму, наші національні прапори не повинні майоріти в місці, де за усмішкою глави держави криються жахливі злочини. Це не політика. Це повага до жертв режиму Януковича, підтримуваного Росією, і це повага прав людини”, – сказано у зверненні.

Відзначимо, що підписалося вже більше трьох тисяч чоловік з різних країн світу.

Нагадаємо, що церемонія закриття Олімпіади в Сочі почнеться 23 лютого о 18:00 за київським часом.

Джерело: Газета.ua