Опозиція не голосуватиме за бюджет столиці, бо він дефіцитний

3 Лютого 2014 20:26
dt.ua

dt.ua

Фракція “УДАР” у Київраді не голосуватиме за бюджет столиці, тому що нині діюча міськрада — нелегітимний орган.
646-206

Про це Gazeta.ua заявив депутат Київради від УДАРу Олексій Давиденко.

Він розповів, що лише сьогодні після обіду депутатам роздали проект бюджету на 2014 рік в паперовому вигляді.

“Такі документи мають роздавати депутатам для розгляду щонайменше за тиждень. Це звісно, якщо депутат хоче розібратись, за що має голосувати. Бюджетна комісія в ручному режимі розглянула бюджет. Але кінцевий документ роздали лише сьогодні”, – зауважив “ударівець”.

З його слів, доходи головного документу міста передбачили в розмірі 19,8 млрд грн. На витрати заклали суму в 20,1 млрд.

“Бюджету в 20 мільярдів у Києві ніколи не було. Він роздутий, бо дуже багато “хотілок” у Партії регіонів. Вони не знають, коли наступного разу вдасться провести засідання, і чи будуть кошти під конкретну програму. Тому спершу прописали в дохідну частину все, що хотіли. Потім під неї підлаштовували видатки. За моїми прогнозами, невиконання столичного бюджету буде на рівні 35%. Реальний обсяг київського бюджету, з досвіду останніх років, становить не більше 15 млрд грн.”, – зазначив Олексій Давиденко.

Він наголосив, що пора створювати Народну Раду на базі Печерської РДА, де завтра має проходити засідання Київради.

“На базі Десянської РДА вже створено Народну Раду. Після цього адміністрація Деснянського району забарикадувалась. Зараз її робота паралізована. Після Деснянського району кияни цілком спокійно можуть створити Народну Раду на базі Печерського району”, – зауважив Давиденко.
70-177