Понад 5 тис. українських дітей потрапили до лікарень через грип

6 Лютого 2014 12:15
www.likar.info

www.likar.info

Протягом тижня, з 27 січня по 2 лютого 2014 року, через грип та ГРВІ в Україні госпіталізували понад 5 тис.дітей. Про це йдеться в інформації Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу “Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України”, повідомляє УНН.

” За звітний тиждень було госпіталізовано 7 тис. 206 осіб, серед них – 5 тис. 548 (77,0%) становили діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослих та дітей збільшився на 14,2% та 17,8 % відповідно”, – йдеться в тексті.

Загалом за цей час на грип та ГРВІ захворіла 201 тис. 120 осіб,.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, найкращим методом захисту від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело: unn.com.ua