При визначенні кандидата на посаду мера – спочатку принципи, а потім персоналії – Томенко

26 Лютого 2014 09:50

tomenko3

Висунення єдиного кандидата від демократичних сил на виборах київського мера залишається актуальною темою, оскільки мова йде про вибори в один тур і, на відміну від президентської виборчої кампанії, тут немає часу для народного праймерізу і визначення «кращих з кращих».

Так вважає народний депутат Микола Томенко.

На його думку, для того, щоб не деморалізувати киян, бажано вже на першому етапі запропонувати максимально погоджену кандидатуру на посаду міського голови Києва.

«На сьогодні і громадські організації, і експерти, і Євромайдан говорять про чіткі критерії та вимоги для кандидатів на керівні посади «постмайданівської» епохи», – зауважив Микола Томенко.

Так, цілком очевидно, що статус погодженого кандидата від демократичних політичних сил може отримати людина, що не посідала керівні посади в Адміністрації Президента Януковича, Урядах Азарова, КМДА тощо.

Також, враховуючи спеціальний статус міста Києва та його попереднє непросте політичне життя, цей кандидат не повинен був співпрацювати з Л. Черновецьким та його командою, що «прославилась» фактичним розграбуванням столиці.

Не менш важливим, за його словами, фактором є і, так званий, принцип відсутності конфлікту інтересів, тобто – ця людина не повинна бути представником чи лобістом великого капіталу чи бізнесу, що функціонує в м. Києві.

«Тому важливо, щоб демократичні політичні сили, передовсім, що представлені фракціями «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода», максимально оперативно запропонували погоджену кандидатуру. У разі, якщо цього не вдасться зробити, ці принципи все одно залишатимуться актуальними при визначенні киян», – вважає Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ