Для всіх, хто переживає стрес після кривавих подій на Майдані – Психологічна служба

25 Лютого 2014 13:33
vk.com

vk.com

Психологічна служба Майдану надає безкоштовну психологічну допомогу після масових убивств.

Про це повідомив її керівник Володимир Погорілий, інформує прес-служба “Батьківщини”.

“Допомога надаватиметься всім, хто постраждав, учасникам протестів з усіх сторін (Майдан, Антимайдан, міліція, волонтери тощо), постраждалим після силового протистояння та членам сімей, які пережили насильство”, – сказав Погорілий.

Пункти психологічної допомоги вже працюють в Українському домі, на Прорізній (Держкомтелерадіо) та сьогодні відкрилась ще одна точка – Макдональдс на вул. Софіївська, 1/2.

Там потерпілим надаватимуть допомогу кваліфіковані спеціалісти.
“Нам треба всім пережити втрати друзів, родичів, знайомих, зруйновані ілюзії, зцілити рани. Ми травмовані останніми подіями і будемо раді надати допомогу всім, хто її потребує, незалежно від політичних поглядів”, – сказав Погорілий.

Він повідомив, що “у нашу службу приходять люди, що на власні очі бачили смерть – родичі загиблих, волонтери, що виносили під обстрілами трупи”.

У свою чергу психолог служби Надія Галімбієвська дала кілька порад для тих, хто переживає стрес після кривавих подій на Майдані.

Зокрема вона наголосила на необхідності спілкуватись із людьми, шукати розради, не вживати алкоголю та розмовляти про свої відчуття, не тримати горе в собі.
“Не відмовляйтесь від допомоги інших, навіть, якщо вам здається, що вони не зрозуміють”, – додала психолог.

Телефони гарячої лінії психологічної допомоги 099-093-80-10, 068-699-41-71, 093-436-67-33.

Джерело: eveningkiev.com