Сьогодні в ООН вшанують Т.Шевченка

27 Лютого 2014 11:48
btet.luguniv.edu.ua

btet.luguniv.edu.ua

Сьогодні в Організації Об’єднаних Націй (ООН) у Нью-Йорку має відбутися святкове відзначення на тему: “Тарас Шевченко: борець за українську мову, самовизначення народів, людські права та соціальну справедливість”. Про це УНН повідомили у прес-службі СКУ.
Цей захід, що пройде в рамках Міжнародного дня рідної мови, присвячується 200-літньому ювілею Тараса Шевченка – всесвітньовідомого українського поета, художника та політичного в’язня, велич якого визначається його значним внеском у загальнолюдську скарбницю культури. Організаторами урочистостей є Світовий Конґрес Українців (СКУ) та Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) за підтримки Постійного представництва України до ООН.
Програма вшанування передбачає привітання від Генерального Секретаря ООН Бан Кі-Муна і Президента 68-ої сесії Генеральної асамблеї ООН Джона В. Еша, виступи Президента СКУ Євгена Чолія та Президента СФУЖО Орисі Сушко, доповідь професора Торонтського університету д-ра Максима Тарнавського та мистецьку частину. Ведучим програми буде перекладач Шевченкового “Кобзаря” Петро Фединський.

“Це святкове відзначення в ООН дозволить нам глибше ознайомити міжнародну спільноту з творчістю великого Тараса Шевченка, який підніс і постраждав за фундаментальні цінності, які є основою Організації Об’єднаних Націй,” – заявив Президент СКУ Євген Чолій.

Джерело: unn.com.ua