Студенти блокуватимуть Міносвіти доки Рада не відсторонить Табачника

21 Лютого 2014 21:06

mon

Студенти, які сьогодні заблокували приміщення Міністерства освіти залишатимуться там до того часу, поки Верховна Рада не проголосує за ввідсторонення міністра освіти Дмитра Табачника від виконання обов’язків.

Про це повідомив активіст Роман Григоришин, передає УНН.

“До приміщення Міносвіти ми принесли спальники, харчі, готуємося до ночівлі. Наразі тут понад 300 осіб і студенти продовжують прибувати. Міністерство повністю під контролем студентів. Всі кабінети опечатані співробітниками відомства, документів ми не чіпаємо”, – зазначив Роман Григоришин.

Він також додав, що головними вимогами є відсторонення від виконання обов’язків Д. Табачника та припинення тиску на студентів.

“Сьогодні декількома сотнями ректорів українських університетів у ручному режимі керують Табачник та його заступник. Студенти потерпають від постійних репресій, що застосовуються по телефонному дзвінку з Міністерства. Ми хочемо припинити це і закликаємо керівництво університетів, яке сьогодні перебуває у лавах Партії регіонів, вийти з її складу, і підтримати нашу вимогу щодо негайного відсторонення від виконання обов’язків Табачника”, – сказав активіст.