Студенти самі обрали кандидатури на посаду міністра освіти

23 Лютого 2014 14:57
alnews.com.ua

alnews.com.ua

Студенти визначилися зі своїми представниками на перемовинах з Верховною Радою та своїми кандидатами на посаду нового міністра.

Про це повідомив член комісії з питань молоді й студентства ВО «Майдан» Сергій Пархоменко за результатами загальних зборів активістів у стінах Міносвіти, передають ЗМІ.

“Найбільш прийнятними для студентів кандидатами на посаду нового міністра освіти є президент НАУКМА Серій Квіт, ректор НТУ «КПІ» Михайло Згуровський та народний депутат Лілія Гриневич”, – йдеться у повідомленні.

За словами Пархоменка, студенти висунуть до нового міністра ряд вимог, які планують оприлюднити в понеділок. Група переговорників буде складатися з 5-ти осіб.

Студенти також наголосили, що здадуть приміщення міністерства лише новому міністру, та скасували одну зі своїх попередніх вимог – призупинити навчальний процес на час протистояння на Майдані, оскільки воно припинилося.

Як повідомляв Укрінформ, активісти студентських організацій 21 лютого зайняли будівлю Міністерства освіти і науки. Вони висунули три вимоги: призупинити навчальний процес у Києві до врегулювання ситуації в столиці, оголосити понеділок днем жалоби у вишах, а також відставки першого заступника міністра освіти і науки України Євгена Суліми.

23 лютого Верховна Рада звільнила Дмитра Табачника від виконання обов’язків міністра освіти і науки.

Джерело: ukrinform.ua