Цьогорічну кількість квартир “Доступного житла” збільшили ще на 4 тисячі

26 Лютого 2014 13:11
sed-rada.gov.ua

sed-rada.gov.ua

Кількість українських квартир, які цьогоріч можуть бути реалізовані у рамках Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, що потребують поліпшення житлових умов, збільшили ще на 4 тисячі. Відповідне рішення Міжвідомчої комісії Мінрегіону оприлюднили на сайті відомства, повідомляє УНН.
Так пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) в яких можуть спрямовуватися кошти доповнили 68 будинками в яких громадяни можуть придбати в рамках реалізації програми будівництва (придбання) доступного житла та здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів майже 4 тис. квартир.
В цей же час, аналогічним рішенням Міжвідомчої комісії від 17.01.2014 було визначено більше 300 будинків із більш ніж 9,3 тис. квартир.
Таким чином, українцям пропонують понад 13 тис. квартир “Доступного житла” у 360 будинках у різних регіонах України.
Нагадаємо, нещодавно в Україні оприлюднили ТОП-10 забудовників, що беруть найбільш активну участь у будівництві житла у рамках програм. Лідером рейтингу стала ХК “Київміськбуд”, яка цього річ планує у 2,5 рази збільшити кількість житла, реалізованого у рамках державних житлових програм.
“Цьогоріч ми вирішили віддати під реалізацію в 2,5 рази більше — це буде майже тисяча „доступних“ квартир. Сподіваюсь, що найближчим часом в Україні зросте кількість сімей-учасників таких програм, адже це дійсно вигідно, людина сплачує не орендодавцю за квартиру, у якій проживає тимчасово, а конкретно за власне житло ”, – сказав президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.

 

Джерело: unn.com.ua