У День святого Валентина всіх закоханих кіноманів запрошують на «Київський торт»

14 Лютого 2014 17:25
www.okino.ua

www.okino.ua

14 лютого, в День святого Валентина, вперше на великих екранах покажуть нову молодіжну комедію «Київський торт» режисера Олексія Шапарєва.

Прем’єра запланована на такий особливий день не випадково, адже це – фільм про перше кохання і мрії, а ще – про авантюрні пригоди, які доводиться долати молодим людям, пише “Місто Київ”

Картина розповідає про пригоди дівчини Лізи з невеликого райцентру Гайсин. Одного разу вона приїжджає в столицю, з наміром її підкорити і не тільки. Наміри у провінціалки, й справді, набагато масштабніші – у неї є «грін – карта» і квиток на літак до Америки. Але, між потягом і літаком у Лізи є ще 20 годин, які можуть перевернути все її життя… І всьому причина – несподіване знайомство з двома веселими молодими людьми, які, власне, і втягують її в ряд авантюрних і романтичних пригод.

Всі події фільму розгортаються на тлі квітучого Києва, який відкривається нам з дещо іншого боку, ніж звикли бачити туристи та гості столиці. А справжньою родзинкою картини став оригінальний саундтрек, написаний «Братами Гадюкіними» спеціально для фільму.

Головні ролі в молодіжній стрічці зіграли онук легендарного українського актора Богдана Ступки Дмитро Ступка, а також поки не відомі широкій публіці актори: Діана Сиротіна та Валентин Тамусяк. Крім них у картині знялися Ольга Сумська, Тетяна Шеліга, Сергій Романюк, Лесь Задніпровський, Юрій Горбунов та Андре Тан. Для деяких з них це – дебют у великому кіно. Власне, так само, як і для режисера стрічки Олексія Шапарєва.

«Київський торт» – це його перша художня картина. У 2012 році режисер зняв перший в Україні дитячий комедійний мультиплікаційний серіал «Ескімоска» в 3D-форматі. Це історія про маленьку дівчинку, її батьків і друзів, які живуть в Арктиці. Українська анімація вже встигла підкорити не тільки українського глядача, але й зацікавила російські, американські та канадські телеканали. Фільм знімали близько півроку на кіностудії HanzhonkovFilm за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Зараз Олексій продовжує працювати ще над кількома мультфільмами і вже подумує про нової ігрової повнометражної стрічки.

Джерело: eveningkiev.com