У Деснянській РДА відкрилася виставка фотографій Костаса Асіміса “Наш Афон”

6 Лютого 2014 15:57
agencyvolnyostrov.ru

agencyvolnyostrov.ru

5 лютого у холі першого поверху Деснянської райдержадміністрації відбулося урочисте відкриття фотовиставки робіт грецького майстра фотографії Костаса Асіміса “Наш Афон”.

На церемонії відкриття були присутні голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко, Преосвященний Клімент єпископ Ірпінський Східного Київського вікаріацтва, настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Димитрій Григорак, директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко.

– Сподіваюся, що для всіх присутніх ця фотовиставка стане вікном до Святої Гори Афон, яка відкриє не лише красу природи та споруд, а й допоможе зрозуміти духовний світ цього святого місця. Щиро вітаю вас з цією визначною подією. Нехай благословення Афонських святих сподвижників буде з усіма нами, – звернувся до присутніх з вітальним словом Преосвященний Клімент єпископ Ірпінський Східного Київського вікаріацтва.

Фотовиставку у Деснянському районі організовано за ініціативи Деснянського благочиння Київської єпархії та за підтримки голови Деснянської райдержадміністрації Станіслава Прокопенка.

– Щира вдячність особисто голові Деснянської райдержадміністрації Станіславу Прокопенку, усім, хто причетний до відкриття фотовиставки, яка стала знаменною подією в житті нашої богохранимої Троєщини. Нехай мир та спокій принесе вона у серця мешканців Деснянського району, – звернувся до присутніх настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Димитрій Григорак.

Світлини відомого грецького фотографа присвячені історії становлення та розвитку життя монахів на Святій Горі Афон, афонським храмам, побудованим у стилі візантійської архітектури, сценам із життя жителів Святої Гори. На виставці, крім фотографій нашого сучасника Костаса Асіміса, також представлені архівні чорно-білі світлини середини ХІХ – початку XX століття з фондів Російського на Афоні Свято-Пантелеймонівського монастиря.

– Унікальна виставка робіт грецького фотохудожника Костаса Асіміса відкрилася сьогодні у приміщенні Деснянської райдержадміністрації для мешканців району. На виставці представлено 84 фотороботи. Ми – другий район, де експонуються ці унікальні фотографії. Мені здається, це дуже важливо для того, щоб ми краще дізналися про наші святині, про наші духовні цінності, – говорить голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

Виставка працюватиме з 9.00 до 18.00 протягом 20 днів. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати фотовиставку.

Джерело: eveningkiev.com