У Голосіївському районі відбулося відкриття пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам

14 Лютого 2014 17:22
www.usva.org.ua

www.usva.org.ua

З нагоди 25-ої річниці виведення радянських військ із території Республіки Афганістан у Голосіївському районі відбувся мітинг та відкриття першої черги пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам на розі вулиці Потєхіна та проспекту 40-річчя Жовтня.

Пам’ять про всіх воїнів-інтернаціоналістів, які загинули під час воєнних конфліктів та бойових дій на території інших держав, уособлює БМП, який свого часу пройшов воєнними дорогами Афганістану. З часом композицію пам’ятного знаку доповнять та облаштують прилеглу територію.

У заході взяли участь заступник голови КМДА Віктор Корж, голова Голосіївської райдержадміністрації Юрій Курінний, священнослужителі, ветерани-учасники бойових дій на території інших держав, члени Спілки ветеранів-учасників бойових дій у Афганістані та на території інших держав Голосіївського району міста Києва.

«Цими днями ми відзначаємо 25-ту річницю виводу радянських військ з території Афганістану. У тій війні загинуло 15 тисяч громадян Радянського Союзу, серед яких і українці та, зокрема, кияни. І ми не можемо не згадувати, не шанувати пам’ять про них. Міська влада робитиме все можливе, щоб підтримати воїнів-інтернаціоналістів, щоб поліпшити їхні житлові умови, допомогти з ліками та оздоровленням, виконуючи завдання Президента Українищодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав», – зазначив Віктор Корж.

Нагадаємо, що 2014 рік проголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав.

Джерело: eveningkiev.com