У Києві стартує Фінал чотирьох Кубка України з баскетболу

8 Лютого 2014 13:53
www.ukrinform.ua

www.ukrinform.ua

Матчем “Будівельник” – “ДніпроАзот” о 13:30 в київському Палаці спорту стартує Фінал чотирьох Кубка України з баскетболу. Другий півфінал “Говерла” – “Донецьк” розпочнеться о 16:00.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Протягом усього сезону “ДніпроАзот” переслідують травми ключових гравців. Так , проти “Будівельника” точно не зіграють Костянтин Анікієнко та Ігор Кривцов.

“Для нас втрата Анікієнко – це велика втрата саме в сенсі захисту. “Будівельник” – гарний подразник, лідер українського баскетболу. Тому я кожного разу очікую від молодих гравців -агресивності і бажання, від старших гравців – розумного баскетболу. Команда налаштовується на бій попри всі втрати”, – сказав головний тренер “ДніпроАзот” Віктор Кобзистий.

На противагу кадрових проблем “стрижів”, у “Будівельника” травмованих немає, чому неприховано радіє тренер киян Айнарс Багатскіс.

“Для “Будівельника” “ДніпроАзот” – неприємний суперник. Якщо згадати, як ця команда грала проти нас у матчах Суперліги, то стає незрозуміло, чому дніпродзержинці так низько в турнірній таблиці. Для того, щоб виграти у цієї команди, нам знадобилися великі зусилля. У будь-якому разі, я очікую на боротьбу. Кубкові матчі прекрасні тим, що в них іноді трапляються неочікувані результати. Але я сподіваюся, що ми цього уникнемо”, – зазначив він.

У другому півфіналі “Донецьк” зустрінеться з “Говерлою”. Незважаючи на те, що команда з Івано-Франківська двічі програвала донеччанам в чемпіонаті України, підопічні Євгена Мурзіна налаштовані на справжній бій.

“Ми битимемося до кінця. Сподівюся, наші гравці зробили вірні висновки з поразки в Донецьку і покажуть у Києві зовсім іншу гру. Найголовніше для нас – впоратися з лідерами “Донецька”. В цій команді є три безумовні лідери, котрі несуть на собі очковий результат – це Кіллінгсворт, Кінг і Макколі. Якщо ми впораємося з ними трьома, то зможемо нав’язати боротьбу”, – сказав наставник “Говерли”.

Головний тренер “Донецька” також впевнений, що цього разу у них з “Говерлою” буде зовсім інша гра.

“Фінал чотирьох – це Фінал чотирьох, тут немає місця на розкачку, програв з розгромним рахунком одну чверть – і можеш їхати додому. Тому кожна гра, як остання. Ми серйозно налаштовуємося, дуже хочемо показати гідну гру, дуже хочемо виграти. Я не бачу глобальних проблем у відсутності Мітчелла. Хочемо пограти для задоволення і показати гарний баскетбол”, – сказав головний тренер “тигрів” Валерій Плєханов.

Переможці цих поєдинків вийдуть до фіналу Кубка України, який буде зіграно 9 лютого о 14:00.

Джерело: ukrinform.ua