У київському аеропорту поселився заєць, який любить спостерігати за літаками

12 Лютого 2014 12:09
volyn.infomagic.ru

volyn.infomagic.ru

На території аеропорту Жуляни (Київ) оселився заєць, який дуже любить спостерігати за літаками. Працівники аеровокзалу тут же дали йому ім’я і регулярно носять вухатому його улюблену їжу.

«Нашого підшефного зайця звати Віталік. Він їсть моркву, яку привозять в аеропорт», – з посмішкою розповідає прес-секретар аеропорту Галина Богданенко, пише “Місто Київ”. Крім Віталіка, на території аеропорту живуть і інші мешканці – лисиці, їжаки, птахи. Правда, зі збільшенням кількості рейсів їх чисельність скорочується. «Залишилися тільки найстійкіші любителі авіації. Такі, як наш Віталік», – говорять в прес-службі. Близько до літаків заєць не підходить, але спостерігати за зльотом на заході і сході дуже любить.

Зоологи місце прописки зайця пояснюють легким доступом до їжі. «Зайці, лисиці, єнотовидні собаки – для Києва звичайне явище. Адже Київ – зелене місто, і лісові масиви входять в його межі. Крім того, у столиці температура на 1-2 градуси вище, ніж на відкритій місцевості. Якщо виїхати за місто, там ще лежить сніг, а на деяких київських газонах тим часом вже зеленіє трава», – каже доктор біологічних наук, завідувач кафедри екології в КНУ ім. Шевченко Дмитро Лукашов. Зайці траву і кору дерев дуже люблять.

А ось любов Віталіка до літаків залишилася непоясненою. «В принципі, зайці дуже рідко попадаються на очі. Їх найчастіше можна помітити в сутінковий час», – продовжує Лукашов. І зазначає, що спеціально підгодовувати зайців необов’язково: вони чудово пристосовані до життя в міських умовах.

Джерело: eveningkiev.com