У Київському зоопарку відсвяткували день народження слона Хораса

15 Лютого 2014 16:50

 

glavred.info

glavred.info

Сьогодні кияни та гості міста завітали до Київського зоологічного парку, щоб відствяткувати 9-річчя слона Хораса, передає кореспондент УНН.

Свято розпочалося в полудень у павільйоні “Слоновник”, в якому людей зібралося чимало. Щоправда, всім гостям довелося спостерігати за слоном Хорасом тільки через скло, задля безпеки.

Однак це не завадило киянам та гостям міста розгледіти слона з усіх боків, бо іменинник, чекаючи подарунків, “дефілював” павільйоном взад і вперед.

А подарунків для дев’ятирічного Хораса принесли вдосталь. Зокрема, гості та працівники зоопарку подарували велику корзину з ласощами. Серед гостинців були яблука, морква, банани, навіть, діти принесли арахіс.

За словами прес-секретаря-методиста науково-просвітницького відділу Київського зоопарку Дарії Шуриги, вдень слон споживає більше 200 кг їжі. Вона пояснила, що це невелика кількість для такого велетня, бо важить слон більше 3 тонн.

Зокрема, він з’їдає близько 80 кг сіна, 20 кг яблук, 20 кг моркви тощо. Тобто, щодня він отримує овочі, фрукти і траву у вигляді сіна.

Щоправда, відзначила Д.Шурига, найбільше Хорас полюбляє поласувати бананами. “Але ці фрукти йому випадає їсти тільки на свята або ж день народження”, – уточнила вона.

Прес-секретар також розповіла, що фінансування Київського зоопарку достатнє.

“Але завжди керівництво вітає опікунів, які можуть взяти на себе частину витрат будь-якого з тварин у звіринці. Ми чекаємо любителів тварин, котрі готові допомогти зоопарку”, – сказала вона.

Крім того, на святкуванні слона Хораса діти разом з працівниками звіринця зробити велику валентинку з фотографіями тварин, які були народжені у 2013 році. Це, за словами Д.Шуриги, буде символом любові і піклування про тварин.

Відзначимо, що в Київському зоопраку утримується азіатський вид слона. Д.Шурига розповіла, що, насамперед, такий вид відрізняється від африканського – ареалом проживання. Африканські слони мешкають на континенті Африка, зокрема у південній її частині, азіатські слони – у південно-східній Азії.

За зовнішніми ознаками вони відрізняються, наприклад, розміром вух. У азіатського слона вуха набагато менші, ніж в африканського. Також азіатський слон має один пальчик на хоботі, африканський – два. Крім того, у самок азіатського слона немає бивнів. Також відрізняються вони кількістю пальців на ногах у азіатського – чотири, а в африканського – 3.

Джерело: unn.com.ua