У Могилянці та КПІ сьогодні скасували заняття

19 Лютого 2014 10:09
93.190.45.205

93.190.45.205

У зв’язку із заворушеннями у центрі столиці у Києво-Могилянській академії та Київському політехнічному інституті сьогодні відмінили заняття. Про це повідомили на сторінці Євромайдану у Фейсбуці, передає УНН.

“У КПІ та Києво-Могилянці ректори оголосили про відміну занять” ,— йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора мінімум на день призупинили навчальний процес у загальноосвітніх школах, які розташовані у центральних районах столиці. 19 лютого для їх учнів оголосили вихідним.

Батьки, які не мають з ким залишити дітей удома, можуть приводити їх до навчальних закладів. Тут працюватимуть чергові бригади вчителів.

Раніше стало відомо про те, що у “Могилянці” відмінили заняття до 23 лютого.

Як відомо, 18 лютого зранку колона мітингувальників рушила до ВРУ з вимогою повернення до Конституції-2004. Активісти закликали “усіх небайдужих” приєднатися до “мирного наступу на депутатів” з вимогою ухвалити всі необхідні рішення для виходу з кризи. Між активістами та правоохоронцями, які захищали урядовий квартал, розпочалися сутички, які переросли у збройні.

Того ж вечора силовики розпочали зачистку Майдану. “Беркут” почав наступати на активістів з різних боків, зокрема вулиці Інститутської та Європейської площі.

Також нагадаємо, що правоохоронці оголосили про проведення на Майдані антитерористичної операції та закликали активістів покинути центральну площу Києва.

Нагадаємо, в ніч на 19 лютого в Києві на Майдані Незалежності загорівся Будинок профспілок.

Наразі протистояння триває. Так, станом на шосту годину ранку 19 лютого госпіталізовано 241 учасник масових заходів.
Померло 25 осіб: вісім з них — після госпіталізації в міські заклади охорони здоров’я (в тому числі журналіст газети “Вести”), чотири в госпіталі МВС, 13 загиблих було доставлено до Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи.

 

Джерело: unn.com.ua