У Оболонському ліцеї №157 відбулася акція «Безпека дитини понад усе»

6 Лютого 2014 19:57
www.if.mns.gov.ua

www.if.mns.gov.ua

6 лютого в ліцеї №157 у г. Києві відбулася акція «Безпека дитина понад усе». Учні 5-х класів мали можливість не лише спостерігати, а й брати активну участь у заході.

Такі заходи проводяться з метою навчити дітей правилам безпеки життєдіяльності, вмінню діяти і не розгубитися в будь-яких небезпечних ситуаціях. Як відомо, найбільш дієвим способом донести до школярів важливу, а подекуди, життєво необхідну інформацію, коли у цікавій, ігровій формі, використовуючи при цьому наочні приклади, розповідати дітям про можливі небезпеки, які можуть їх підстерігати в житті.

Цікавим й інформативним став захід завдяки активності ведучої, яка проводила ігри з дітьми, розповідали корисні факти, загадувала загадки на задану тему. Конкурси на кмітливість налаштували дітей на позитивну хвилю і вони з цікавістю сприймали інформацію про те, що робити не слід аби не наражати себе на небезпеку.

Видовищною була демонстрація бойового одягу рятувальників. Діти мали змогу побачити повсякденний одяг пожежних типу «Рятувальник» та бойовий, який вдягають бійці, виїжджаючи на гасіння пожеж. Привернули увагу глядачів спеціальні костюми, такі як: костюм хімічного захисту «Л-1» з прорезиненої тканини,який використовується для роботи в умовах загрози розливу хімічних або інших небезпечних речовин. Найбільше захоплення викликав показ тепловідбиваючого костюму «ТК-800» завдяки привабливому вигляду, адже він пошитий з металізованої тканини і здатен витримувати дуже високі температури.

Потрібно наголосити і на важливості того, що всі конкурси були не лише веселі, жваві і пізнавальні для дітей, а дозволили їм відчути себе у ролі відважних рятувальників, що стало певним заохоченням для дотримання, в майбутньому, порад, які їм надавалися ведучими і рятувальниками впродовж заходу. Діти мали змогу отримати деякі практичні навики, наприклад, під час змагання з одягання протигазу.

Конкурсу, який мав назву «Спасіння в диму» передувала важлива інформація про задимленість приміщень при пожежі. А на практиці учасники могли відчути як нелегко зорієнтуватися в умовах, коли практично нічого не видно.

Діти наполегливо надували повітряні кульки змагаючись за звання «сильний духом», намагались вправно і швидко вдягнути бойовий одяг, впоратись з пожежним рукавом, згорнувши його так, як це роблять рятувальники, щоб бути схожими на відважних і вправних працівників пожежно-рятувальної служби, які виступили перед ними.

Справжні незабутні емоції у учнів викликало переодягання їхніх учителів у бойовий костюм, які вони повинні були одягнути у найкоротший час. Дорослі показали відмінні результати. Захвату школярів не було меж. Вони аплодували, викрикували слова захоплення, фотографувалися на згадку.

«Подібні заходи є дієвою профілактикою пожеж. Вони дають можливість суттєво зменшити виникнення надзвичайних ситуацій за участю дітей. Дозволяють підняти культуру життя і навчити дітей не лише уникнути небезпеки але, коли вже трапилось лихо, правильно діяти у складній ситуації. Після проведення таких заходів діти усвідомлюють всю важливість роботи бійців пожежно-рятувальних підрозділів, а це, в свою чергу, є профілактикою хибних викликів», – зауважив начальник ГУ ДСНС г. Києва Андрій Куценко.

Джерело: eveningkiev.com