У Софії Київській триває виставка, що присвячена Дню Соборності та Свободи України

4 Лютого 2014 16:44
izadm.km.ua

izadm.km.ua

У Національному природному заповіднику «Софія Київська» триває експозиція, присвячена 95-й річниці від дня проголошення 22 січня 1919 року Акту злуки Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою, який був ратифікований наступного дня Всеукраїнським трудовим конгресом як «Універсал Соборності».

Таким чином, Акт возз’єднання, злуки двох частин України став символічним знаком прагнення єдності.

Експозицію розгорнуто на основі матеріалів приватної колекції В.Г.Киркевича, Музею історичних та культурних реліквій родини Шереметьєвих та Я.Ю. Тимченка за участі: Центрального Державного архіву вищих органів влади та управління України, Науково-довідкової бібліотеки, Центральних державних архівів України, Меморіального музею М.С.Грушевського, музею театрального, музичного та кіномистецтва України, бібліотеки ім. Олега Ольжича, Національного музею історії України, видавництва ВАРТО.

Також в експозиції в Національному заповіднику «Софія Київська» (Митрополичий дім) представлені численні експонати на тему «Київ 1917-1919 років: революційний центр і українська столиця» (до 95-ї річниці Акту Злуки), що відображає подію 22 січня 1919 року в історії та сьогоденні України.

Джерело: eveningkiev.com