У Солом’янському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів

10 Лютого 2014 20:03
www.km.mns.gov.ua

www.km.mns.gov.ua

З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сприянню поліпшення соціального захисту таких громадян, їх сімей та з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, Указом Президента України 2014 рік оголошено в Україні роком учасників бойових дій на території інших держав.

Щорічно, напередодні цієї дати, в Солом’янському районі вшановується пам’ять та висловлюється повага учасникам бойових дій, які захищали честь та гідність інших держав.

8 лютого в приміщенні Національного авіаційного університету відбулися урочистості для воїнів-інтернаціоналістів – святковий концерт та пригощання солдацькою кашею.

Зі щиросердними словами вітань і значущості цього періоду в історії, звернувся до солдат та їх родин заступник голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Андріян Рев´юк. Він висловив слова вдячності воїнам-інтернаціоналістам, які зберегли вірність присязі й військовому обов’язку. Заступник голови наголосив про всебічну підтримку й соціальний захист учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих солдатів, які проживають у Солом’янському районі міста Києва.

Андріян Рев´юк також вручив Подяки Голови Солом’янської райдержадміністрації та грошову допомогу вдовам воїнів-інтернаціоналістів.

Відкриття урочистого концерту почалося з вшанування хвилиною мовчання тих, хто не повернувся до рідних домівок. Зі сцени лунали пісні у виконанні доньок, онуків воїнів-інтернаціоналісті та студентів Національного авіаційного університету, які також щиро подякували воїнам за їх героїзм та мужність.

Джерело: eveningkiev.com