В СШ №131 відбувся шевченківський урок

5 Лютого 2014 19:32
despravda.com

despravda.com

4 лютого 2014 року в молодших класах СШ №131 відбувся урок, присвячений дитинству великого поета та художника, натхненника української нації усіх часів Тараса Григоровича Шевченка. Все життя, в тому числі і дитинство, нашого геніального співвітчизника таке дивне і незвичайне для сучасних дітей, що слухаючи розповіді вчителів про нього, деяким дітям здається, що це просто легенда. Історію життя великого Кобзаря можна розпочати такими відомими усім словами: «За широкими морями, за лісами дрімучими, ще й за горами кам’яними… був колись веселий край, заворожений злими людьми, заневолений двома неволями».

Учні класу, натхненні розповіддю про поета та тими відомостями, що вони отримали при самостійному вивченні його біографії, обрали для самостійного опрацювання вірші, якими охоче поділилися один з одним у формі вільної бесіди.

Даний вид роботи дозволив наблизитися до культури «народного» спілкування, висловлення думок рідною мовою, творчості кобзарів та української культури загалом. Учні мали можливість порівняти своє дитинство з дитинством великого генія, навчившись цінувати те, що вони мають завдяки праці своїх батьків та рідних, живучи в вільній, незалежній державі.

Один з учнів завершив проведення уроку-семінару цитуванням рядків Василя Симоненка, присвячених життю та творчості Тараса Григоровича Шевченка:

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, і голос твій нам душі окриля.

Встає в новій красі, забувши лихоліття, твоя, Тарасе, звільнена земля!»

Джерело: eveningkiev.com