В Україні заборонили партію “Но-шпи”, дитячого “Панадолу” та валеріанки

17 Лютого 2014 19:48
www.megamedportal.ru

www.megamedportal.ru

Державна служба з лікарських засобів України заборонила реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Но-шпа”, виготовленого під маркуванням Аптека №1 ГТОВ “Ла-Фарма”, повідомляється у прес-службі установи.

Під заборону потрапили таблетки по 40 мг №20 у флаконах серії 2V279.

“Зазначена серія була повністю вилучена через те, що у препараті було виявлено ознаки фальсифікації. Ці ліки вироблялися безпосередньо в аптеці й виявилися підробленими”, – прокоментували у прес-службі Держслужби з лікарських засобів України.

Крім того, у 2014 році в установі через не підтверджену якість препарату заборонили серію лікарського засобу “Панадол Бебі” та валеріанку болгарського виробництва через те, що препарат був незареєстрований в Україні. Також цього року була видана тимчасова заборона йоду — через підозру у поганій якості, через що препарат було відправлено на так званий карантин.

“Останнім часом почастішали випадки, коли ЗМІ перекручують інформацію, піднімають нічим не підкріплену паніку, публікуючи інформацію, що нібито Держлікслужба заборонила той чи інший лікарський засіб взагалі. Зазвичай забороняється одна серій препарату — на ринку їх можуть бути десятки”, – зазначили у Державній службі з лікарських засобів.

Джерело: Газета.ua