В Українському католицькому університеті надаватимуть психологічну допомогу учасникам Євромайдану

27 Лютого 2014 13:18
envim.info

envim.info

Фахівці Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету (УКУ) разом із колегами з Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії надаватимуть кваліфіковану безкоштовну психологічну допомогу особам, які постраждали на Євромайдані.
Як розповів заступник директора Інституту психологічного здоров’я Ростислав Шемечко, багато з учасників протистоянь в Києві отримали психологічну травму – посттравматичний стресовий розлад, інформує прес-служба УКУ.
“Йдеться про людей, які постраждали фізично, які були покалічені, зранені кулями. А також люди, які стали свідками цих подій, на очах яких вбивали, калічили, знущалися, завдавали фізичного та морального приниження. Є велика ймовірність того, що вони отримали посттравматичний стресовий розлад. Це є нормальна реакція організму на ненормальну ситуацію. Однак для того, щоб вийти з цього стану, потрібна фахова допомога людей, які пройшли спеціалізоване навчання з травмотерапії”, – зазначив Ростислав Шемечко.
В УКУ безкоштовно надаватимуть індивідуальні консультації психолога, спеціалізовану психотерапевтичну допомогу, а також групові психологічні підтримки та допомоги для постраждалих осіб, членів їх родин та для тих учасників Євромайдану, які цього потребуватимуть.
Консультації та групові зустрічі проводитимуться в УКУ за адресою: вул. Іл. Свенціцького, 17 в Центрі психологічного консультування (каб. 105). Запис на консультацію з 9:00 до 18:00 (щодня, крім вихідних та святкових днів) за телефонами: +380 93 825-41-35 та +380 97 416-94-94 чи за електронною адресою: ipz@ucu.edu.ua

Джерело: eveningkiev.com