Влада не має претензій до активістів, збитків КМДА не завдано – Макеєнко

16 Лютого 2014 11:15

KMDA

У влади Києва немає ані матеріальних, ані моральних претензій до учасників акцій протесту, які протягом більше 2 місяців займали будівлю КМДА.

Про це заявив глава КМДА Володимир Макеєнко, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Ніяких матеріальних, моральних вимог ні до кого немає. Збитків немає – це приміщення, що належить громаді Києва, і тут знаходилися кияни, громадяни України”, – заявив Макеєнко.

Перед цим комендантура КМДА в особі Руслана Андрійка підписала акт із спостерігачами ОБСЄ про передачу приміщення КМДА владі Києва.

Макеєнко заявив, що він відразу ж приступає до роботи. За його словами, ключів від робочого кабінету у нього немає, проте “це не проблема”.

За його словами, з понеділка (17 лютого) в будівлі КМДА приступають до роботи всі співробітники.

Відповідаючи на питання про те, на які кошти буде проводитися ремонт приміщень у будівлі мерії, Макеєнко заявив, що це буде зроблено за кошти спонсорів.

“Все – за кошти компаній, спонсорів. У нас вже черга стоїть”, – сказав він.

Як відомо, зранку 16 лютого активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко та посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг. Глава КМДА Володимир Макеєнко акт передачі не підписав, але увійшов в будівлю мерії.

Перед цим нардеп від Батьківщини Арсен Аваков заявив, що станом на ранок 16 лютого усі формальні умови “закону про амністію” Євромайданом виконані.

Джерело: Рідний Київ