Всі чотири баскетбольні клуби України виграли єврокубкові поєдинки

20 Лютого 2014 16:34
prosport.kpi.ua

prosport.kpi.ua

Всі чотири баскетбольні клуби України здобули перемоги в останніх матчах міжнародних кубкових турнірів, повідомляєУНН з посиланням на прес-службу суперліги.

Маріупольський “Азовмаш” у напруженій боротьбі переміг на виїзді білоруський “Цмокі-Мінськ” з рахунком 102:98 у другому овертаймі матчу регулярного чемпіонату Єдиної Ліги ВТБ. Террелл Стоглін приніс маріупольцям 29 очок, ставши найрезультативнішим гравцем зустрічі.

Інший представник Чемпіонату України в Єдиній Лізі ВТБ – “Донецьк” – удома виявився сильнішим за російський “Єнісей” – 92:71. 19 очок і 12 передач на свій рахунок записав плеймейкер “тигрів” Бернард Кінг.

Якщо “Азовмаш” (4 перемоги/10 поразок) перебуває на дев’ятому місці в групі “В”, то “Донецьк” (8 перемог/6 поразок) піднявся на третю сходинку турнірної таблиці в групі “А”.

Не менш успішно для українських клубів складаються й виступи у Єврокубку. Южненський “Хімік” в останньому турі Топ-32 турніру обіграв французький “Страсбур” із рахунком 74:63 й завдяки перемозі “Альби” над “Радничками” вийшов до 1/8 фіналу. Найрезультативнішим у складі южненської команди став Джамал Шулер, котрий здобув 16 очок і зібрав 5 відскоків.

Пройшов в 1/8 фіналу і столичний “Будівельник”, який в останньому турі Топ-32 на виїзді завдав поразки словенській “Любляні” з рахунком 87:83. По 18 очок столичному клубу принесли Даріуш Лавринович, Рікі Мінард і Блейк Ейхерн.

В 1/8 фіналу “Хімік” зіграє з турецькою “Анкарою”, а “Будівельник” – із французьким “Нантерром”. Цікаво, що южненці вже зустрічалися з турками в рамках групового раунду ЄвроКубка, а столичний клуб грав із “Нантерром” у Євролізі.

Джерело: unn.com.ua