Вибираємо лише здорову їжу

8 Лютого 2014 13:59
vkurse.ua

vkurse.ua

Чим корисніша наша їжа, тим краще ми себе почуваємо.
Їжа – здорова, якщо: Максимально натуральна, без переробки(відварне м’ясо або риба замість ковбаси та сосисок; кефір замість йогурта з наповнювачами; вода або чай замість готових напоїв або соків і т.д.) Різноманітна. Забезпечує організм різними поживними речовинами, створює кращі умови для його життєдіяльності.  Низькокалорійна, але така, що містить багато цінних компонентів(шматок вареного нежирного м’яса або риби та салат замість випічки або солодощів, в яких багато “порожніх” калорій). Багата вітамінами та фітохімічними речовинами. Вживайте побільше різнокольорових овочів (морква, буряк, селера, перець, помідори, капуста, різноманітну листову зелень – капусту, шпинат, салат), ягід (в т.ч. заморожених), фруктів (перевагу надавати кислим – ківі, цитрусовим, яблукам і тд). Фітохімічні речовини є природніми антиоксидантами, які захищають клітини організму від інфекцій, передчасного старіння, мутацій та розвитку раку. Багата на омега-3 жирні кислоти. Ці жири мають протизапальні властивості, незалежно від місця запалення, запобігають налипанню холестеринових “бляшок” на стінках артерій, покращують роботу нервової системи, сприяють хорошій концентрації уваги, пам’яті, зору, попереджують розвиток нервових психічних захворювань, незамінні у комплексному догляді за станом шкіри, волосся та нігтів. Багата на клітковину (норма – 20-30 г/день). Клітковина виявляє детоксикуючі та антиканцерогенні властивості. Завдяки високій поглинаючій здатності зв’язує та виводить токсини, надмірну кількість холестерину, цукру. Нормалізує масу тіла, створює відчуття ситості.  Яка вживається невеликими порціями (250 мл/жінки і 300-400 мл/чоловіки). Невелика кількість  їжі, добре прожованої, повністю обробляється ферментами та максимально засвоюється, зменшуючи умови для процесів бродіння, гниття та аутоінтоксикації у кишечнику. Яка приймається кожні 3-4 години. Чим більше ми пропускаємо прийоми їжі, тим більше сповільнюється обмін речовин, що сприяє накопиченню невикористаних організмом калорій у вигляді запасів жиру, зайвій вазі та ожирінню. З обов’язковим сніданком. Він дає енергію мозку, поживні речовини для роботи всіх органів, нормалізує обмін речовин. Сіль сприяє спазму дрібних та великих судин, підвищенню кров’яного тиску та затримці рідини в організмі. Норма солі – приблизно 1 чайна ложка в день. Їжа – це визначальний фактор того, як ми почуваємо, ростемо та старіємо. Здорова їжа є дієвою заміною багатьох ліків.

 

Джерело: TCH.ua