З Київського міського центру крові під час пожежі евакуйовано 150 осіб

3 Лютого 2014 20:09

pogega 1Сьогодні о 14:37 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про задимлення у 3-поверховій будівлі Київського міського центру крові по вул. Максима Берлінського.

На місце події одразу за підвищеним номером були направлені 2 пожежно-рятувальні підрозділи. Прибувши за вказаною адресою стало відомо, що пожежа виникла в приміщенні для персоналу. Вогонь перекинувся на сусідній кабінет лабораторії кріобіології на 1-му поверсі площею 60 кв. м. У приміщенні для довготривалого зберігання плазми знаходився негерметичний азот температурою -196 °С у п’яти ємностях загальним обсягом 1 тис. л. Хімічна речовина не загрожувала людському життю, так як загрози вибуху не існувало.

Під час пожежі керівництво Київського міського центру крові виводило робочий персонал на свіже повітря. Рятувальники приєдналися до евакуювання людей. Із будівлі було виведено 150 працівників. О 15:04 пожежу було локалізовано, а вже о 15:15 – ліквідовано. Причина виникнення пожежі наразі встановлюється. Жертв та постраждалих немає.