Засновників Києво-Печерської Лаври увічнили у бронзі

17 Лютого 2014 16:48
churchinkiev.com.ua

churchinkiev.com.ua

У далекому 1051 році на одній з Київських гір була заснована Печерська оселя – місце особливого прояву милості Божої і перебування Пресвятої Богородиці, монастир, якому судилося стати духовним серцем Святої Русі.Windows 8.1 Enterprise Key

Працями і подвигами засновників монастиря преподобних Антонія і Феодосія Печерських оселя стала не тільки Хрещальною купіллю Русі, але й перетворилася на місце, де кожна людина постає перед Богом, перед своїм батьком, викладає Йому свої сподівання, надії, потаємні думки, сповідує Йому свої гріхи, одержує втіху і зцілення.

Постійно відчуваючи молитовне заступництво і батьківське піклування преподобних Антонія і Феодосія Печерських, вдячні послідовники лаврського чернечого житія звернулися до керівництва Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника з ініціативою створення скульптурного споруди, присвяченого засновникам Лаври, повідомляє прес-служба Лаври.

Ідея створення пам’ятника належить наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському та Чорнобильському Павлу. Автором проекту є відомий український скульптор Олег Пінчук. Монумент Антонію та Феодосію виконаний в стилі візантійського зодчества і являє собою триметрові бронзові фігури преподобних. Художній твір встановили на середині спуску Нижньої Лаври, утворює розгалуження доріг, що ведуть до Ближніх і Дальніх печер.

Примітно, що це не перший пам’ятний знак на території монастиря, який присвячений батькам-засновникам. Ще на початку 1990-х років у ніші по центру стіни павільйону критої галереї переходу між Ближніми та Дальніми печерами була встановлена металева стела з зображенням преподобних. Також на території Дальніх печер знаходиться пам’ятник творцям слов’янської азбуки Кирилу та Мефодію, який встановили в 2008 році.Windows 8.1 Standard Key

Джерело: eveningkiev.com