Завтра Київрада розгляне бюджет столиці

3 Лютого 2014 12:17
minfin.com.ua

minfin.com.ua

У порядку денному сесії Київради два питання – Програма економічного та соціального розвитку столиці та бюджет Києва на 2014 рік.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Київської міськради.

Секретар Київради Галина Герега зазначила, що за законом місцеві бюджети затверджуються протягом двох тижнів після оприлюднення Держбюджету. Тому Київська міська рада не може зволікати з ухваленням міського кошторису.

За її словами, якщо бюджет не буде ухвалено, Києву доведеться жити на 1/12 бюджету минулого року. Це не дозволить профінансувати капітальні видатки та підвищити заробітні плати працівникам бюджетної сфери.

«Фактично місто матиме кошти лише на заробітні плати, і то на рівні минулого року. Ми не зможемо разом зі збільшенням мінімальної заробітної плати підвищити зарплати нашим бюджетникам. Зупиниться будівництво на великих інфраструктурних об’єктах: Подільському мостовому переході, розв’язці на Поштовій площі, проспекті Перемоги. Не буде коштів на реконструкцію шкіл, дитячих садочків та лікарень. Не зможемо провести реконструкцію дамб мулових полів Бортницької станції аерації, що навесні може призвести до екологічної катастрофи», – пояснила Галина Герега.

Пленарне засідання XII сесії Київради VI скликання відбудеться 04.02.2014 о 10:00 у залі засідань Печерської районної в місті Києві державної адміністрації з 11:00 до 17:00.