1 березня – Міжнародний день боротьби з наркотиками

1 Березня 2014 20:19
school33.edu.kh.ua

school33.edu.kh.ua

Лікарі-наркологи і санологи у пресі, по радіо, на телебаченні проведуть просвітницькі передачі, виступи і бесіди. Нагода є – 1 березня світ відзначає Міжнародний день боротьби з наркотиками.

Питання наркоманії постало перед суспільством ще у прадавні часи. Ніхто і не підозрював, що ця хвороба призведе до великих втрат, а найголовніше до втрати молодих, енергійних, талановитих особистостей у руках яких знаходиться майбутнє нашої держави та перш за все наших дітей. Про це повідомила прес-служба департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

Нині питання боротьби з наркоманією стоїть на одному рівні з питанням боротьби зі злочинністю. Саме з наркоманією нині пов’язують і падіння традицій, і зростання злочинності, і збільшення транспортних та інших трагічних подій. Ця проблема турбує політиків, медиків, соціологів, юристів, педагогів. За приблизними даними, у світі налічується понад один мільярд наркоманів. Це – соціальна трагедія. Про наркоманію наполегливо і тривожно повідомляють численні ЗМІ. Наводять загрозливі цифри, що свідчать про зростання наркоманії, залучення до її тенет дедалі нових і нових жертв. І Україна, на жаль, не є винятком.

Боротьбу з наркоманією ведуть  передусім на законодавчому рівні: практично в усіх країнах передбачені жорсткі кримінальні санкції за виробництво і розповсюдження наркотичних речовин. Проте силові заходи не усувають причин наркоманії. Величезне значення має широка пропаганда здорового стилю життя – життя без наркотиків. Але більшість дослідників проблеми все ж схиляються до думки, що набагато дієвіше забезпечити в суспільстві соціальні умови, що не сприяли б зловживанню наркотиками. Особливо це стосується головної групи ризику – молоді.

У рамках Всесвітнього дня боротьби з наркоманією КУТОР “Центр здоров’я” спільно з громадськими організаціями проводить опитування серед студентів місцевих вузів, лекції-зустрічі з учнівською та студентською молоддю, на яких фахівці висвітлюють питання небезпеки вживання наркотичних засобів.

Джерело: 7days-ua.com