200-річчя з дня народження Шевченка відзначать на Майдані

6 Березня 2014 16:21
ifoonsku.ucoz.ua

ifoonsku.ucoz.ua

Урочистості на державному рівні у Палаці мистецтв «Україна» скасовані.  Жодних коштів на їх проведення, а це близько мільйона гривень, витрачено не буде. Усі заходи з вшанування Кобзаря пройдуть на сцені Майдану Незалежності.

Про це повідомив Міністр культури України Євген Нищук, передає УНН.

За його словами, 9 березня о 10:00 у столичному Парку Шевченка за участю офіційних осіб, іноземних гостей та громадськості відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника Кобзарю.

Після цього, о 14:00 на сцені Майдану Незалежності, відбудеться міжконфесійна молитва за Україну, за участю представників Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій

Ближче до вечора за участю народних колективів, сучасних письменників, фольклорних та рок-колективів, зокрема гуртів “Хорея Козацька”, “Гайдамаки”, “Сестри Тельнюк” та “Кому Вниз”, запланований концерт за мотивами творів Тараса Шевченка.

Джерело: Рідний Київ
Завершиться святковий день прем’єрою документального фільму Сергія Проскурні “Тарас Шевченко IDентифікація”, який буде продемонстровано на Майдані.
10 березня — заходи із вшанування Шевченка пройдуть на Черкащині, у місті Канів.
О 12:00 за участю офіційних осіб та громадськості відбудеться церемонія покладання квітів на Чернечій Горі та Панахида за Тарасом. У виконанні національних колективів прозвучать музичні твори на вірші Тараса Шевченка.