29 березня відбудеться Година Землі

28 Березня 2014 12:37

godina zemli

Цього року 29 березня в усьому світі людям пропонують на годину вимкнути світло і таким чином виступити проти змін клімату.

Акція “Година Землі” проходить щороку в останню суботу березня.

В Україні акцію підтримують вже 33 міста, разом зі столицею.

Розпочнеться «Година Землі» завтра о 20:30 і триватиме до 21.30.  

Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Денис Москаль.

Акція “Година Землі” започаткована Всесвітнім фондом природи, щоб привернути увагу урядів різних країн світу, бізнес-структур, громадських організацій та усіх людей до необхідності спільних дій для протидії зміні клімату.

“Кожен з нас може долучитися до цієї акції, всього на одну годину вимкнувши електричні прибори. Так само кожен з нас може протидіяти змінам клімату на побутовому рівні, якщо буде використовувати енергозберігаючі лампочки, не витрачати даремно воду, здавати старі газети на переробку, а не викидати їх у смітник, без потреби не вмикати світло у денний час. Це ті дрібниці, з яких і складається турбота про довкілля та про Землю. Кожен може щодня робити свій внесок у збереження планети”, — підкреслив Денис Москаль.

Вперше Година Землі була проведена в австралійському місті Сіднеї у 2007 році. Через рік до акції долучилися понад 100 млн. людей у 35 країнах світу. У 2009 році до Години Землі приєдналася й Україна. 2013 року у заході взяли участь 7 тис. міст зі 152 країн світу, в тому числі 40 українських населених пунктів.

Зазначимо, цього року людина-павук підтримає “Годину Землі”.