3% українців працюють на телекомунікаційних підприємствах

20 Березня 2014 12:45
www.vpu9.kr.ua

www.vpu9.kr.ua

За даними Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Україні налічується 66,5 тис. суб’єктів господарювання за видом економічної діяльності «Інформація та телекомунікації» різних форм власності, повідомляє УНН.

На зазначених підприємствах працює понад 280,4 тис. працівників (майже 3% від всього зайнятого населення держави). Чистий прибуток суб’єктів господарювання (юридичних осіб) за цим видом діяльності склав 3739,1 млн. грн.

За даними Держстату відповідно до обстеження інноваційної діяльності в економіці України за період 2010-2012 рр., найвищий рівень інноваційної активності (26,6%) спостерігався на підприємствах за видом економічної діяльності “Інформація та телекомунікації”, з них 12,2% мали технологічні інновації.

Нагадаємо, в Україні загалом працює близько 200 тис. ІТ-спеціалістів, ще 15 тис. – щорічно випускають провідні навчальні заклади. В цей же час сьогодні гостро постала проблема про виїзд висококваліфікованих айтішників за кордон.

За словами Голови парламентського комітету з питань інформатизації та IT-технологій Валерія Омельченка, запобіжним заходом цьому може стати реалізація Національного проекту “Технополіс”. “Впевнений, що прийняття даного законодавчого акту допоможе легалізувати роботу десятків тисяч ІТ-спеціалістів та зупинить відтік кадрів закордон”, —зазначив В.Омельченко.

Джерело: unn.com.ua